Bretagne

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk. Het bestaat uit de Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Wijzelf verbleven in Trégastel, een plaatsje in het noorden van Bretagne en direct aan de zee gelegen.

Trégastel staat gekend om zijn prachtige rotsmassieven die deel uitmaken van de Côte de Granit Rose. Met een beetje verbeelding ontdekt je er de vreemdste figuren in! Als je in Trégastel bent dien je zeker ook eens een wandeling te maken over het schiereiland Île Renote. Zeker ’s ochtends is dit de moeite waard!

Diegene die maar niet genoeg kunnen krijgen van de wonderlijke rotsformaties dienen verder te rijden naar Plougrescant en Ploumanac’h en zo verder tot aan Cap Fréhel. Onderweg kan je Fort La Latte zien staan. De kustlijn neemt langsheen deze kuststrook steeds andere vormen en kleuren aan en blijft je zo constant boeien.

Alle anderen raad ik aan om een bezoekje te brengen aan Locronan. Dit is een klein dorpje dat is blijven stilstaan in de Middeleeuwen. In de buurt kan je bovendien ook genieten van het uitzicht bovenop Montagne Saint-Michel, het kleine broertje van de Mont Saint-Michel. Wie weet bespeur je van daar boven wel ergens een hunebed…