Dans aan Stroom

Op 2 en 3 maart vond de eerste editie van Dans Aan de Stroom plaats. Enige tijd geleden kon je hier al een preview zien en nu ook de eerste foto’s. De volledige fotoreportage zal zo snel mogelijk ook op onze site geplaatst worden!

Maar was het allemaal wel de moeite? Ja zeker! Het publiek kreeg een avondvullend programma te zien. Voor de pauze kon men genieten van klassieke en moderne dansen gebracht door vier verschillende dansgroepen. Nadien was het aan de mensen in de zaal om hun favoriet te bepalen. Ze hadden het zeker niet gemakkelijk want de dansers hadden allemaal hun beste beentje voor gezet.

Uiteindelijk was het dansgezelschap Encore die terecht gingen lopen met de publieksprijs. Niemand die ook maar kon geloven dat dit gezelschap nog maar sinds heel korte tijd samen op de planken staat. Uiteraard ook proficiat aan de andere groepen. Aurora, de dansgroep van Eline, eindigde op een knappe tweede plaats.  De bronzen medaille ging naar Dansarte, dansschool José Nikola eindigde als vierde.

Na de pauze waren er nog gastoptredens van het dansgezelschap Francine De Veylder en de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Die laatste kennen we allemaal van de tv-serie ‘Jonge Zwanen’. De manier waarop ze als het ware over de dansvloer zweefden was impressionant om te zien.

We kunnen dus niet anders dan hopen dat er volgend jaar een tweede editie komt. En wie weet gaat Aurora dan wel met de prijs lopen.