Vossen fotograferen

Dieren fotograferen die je niet elke dag tegenkomt is altijd speciaal. Als je dat ook nog eens kan doen in de vrije natuur en niet in een dierentuin dan is de voldoening nog veel groter.  Natuurlijk moet je dan een locatie vinden waar dit mogelijk is. Groot was mijn verbazing toen ik te horen kreeg dat er bij onze noorderburen wilde vossen rondlopen die relatief eenvoudig te spotten zijn.

Vossen behoren tot de grootste roofdieren die nog vrij voorkomen in de Benelux. Ze leven redelijk solitair en zijn echte opportunisten: ze eten bijna alles! Hun prooien zijn meestal kleine en middelgrote dieren (grote kevers, muizen, konijnen, vogels, eieren,…). Ook vruchten en bessen (vooral bramen) eten ze graag.

Samen met goeie vriendin en fotografe RiD reed ik richting Amsterdam in de hoop deze dieren van dichterbij te kunnen fotograferen. Eenmaal ter plaatse duurde het niet lang voor we in de verte een vos zagen staan. Onze lange rit was dus al zeker niet voor niks geweest. Gedurende de uren die volgden zagen we vier verschillende vossen. Enkele vrouwtjes hadden duidelijk jongen liggen in hun burcht maar die lieten zich nog niet zien.

Als jij ook wil genieten van deze prachtige dieren wacht je best niet te lang meer voorleer je richting Amsterdam te begeven. Weldra zullen de jongen ook buiten komen en dat mag je natuurlijk niet missen. Voor meer info mag je ons steeds mailen.